重庆华宇御临府艺术中心 荣获2019美国国际设计大奖

发布者:浏览数量:573


重庆华宇御临府艺术中心

荣获2019美国国际设计大奖
博物馆展示建筑类 - 金奖
YULIN ARTISTIC CENTER
 INTERNATIONAL DESIGN AWRDS
GOLD



我们,正走过一个特别的冬天, 正经历一场严峻的考验。疫情,牵动着亿万人的心,遏制疫情,万众一心,我们都在,武汉加油!中国加油!

近日,第13届美国“IDA国际设计奖”(International Design Award)官宣了2019年度获奖名单,为我们带来了一抹春色。经过严谨的评判和激烈的竞争,重庆华宇御临府艺术中心一举斩获了本届博物馆展示建筑类金奖,这是华宇集团继2018年荣获“建筑类年度最佳设计大奖”后,再一次获得行业和专家的肯定与支持。

本届评委包括美国建筑协会(AIA-NJ)副会长Joshua Zinder,著名设计公司Delasign创始人 Oscar De La Hera Gomez, Designaustria 常务董事 PROF. Severin Filek等国际知名的建筑、设计、时尚相关媒体杂志与专业人士。

13th Annual IDA Awards (International Design Awards)  officials announced the list of winners for 2019.After rigorous judgment and fierce competition, Challenge Design & JAZ BUILD as the designer and builder of the project YULIN ARTISTIC CENTER won Museum , Exhibits, Pavilions and Exhibitons Gold Award , Challenge Design has been recognized again by the judges after winning  "Architect Design of the Year 2018".

This year competition judges include Joshua Zinder ( Vice President, American Institute of Architects-NJ ), Oscar De La Hera Gomez ( Founder, Delasign), PROF. Severin Filek ( Managing Director, Designaustria),and other internationally renowned architectural, design, and fashion related media magazines and professionals.

△ 官方页面展示


△ 荣誉奖状

项目简介
本案位于重庆龙兴悬崖之巅,远眺御临,极简设计,顺应地形。建筑师选择将建筑置于最高处的岩体之上,极具戏剧性的断崖式高差,巧妙的选择角度后,最大化利用景观资源,一望无际的视距,建筑犹如张开双翅的仙鹤傲立于仙岩之上。倚山而建,山物一体,十里之外,仍见其磅礴雄姿。

3.7米X2.3米的菱形木格构空间有强烈的序列感,游走于该空间的人们并不会收到混乱的视觉冲击,反而给人一种震撼心灵的波动。功能及流线与建筑结构本身形成良性互动,胶合木构件弱化了空间的空旷感,并增加了空间的层次感与写意性。

Topping the cliff in Longxing, Chongqing, YULIN Artistic Center overlooks the panoramic scenery far into the distance. The building topping the paramount cliff reflects the minimalist design concept by following the natural landscape. By making full use of the dramatic height drop and ingenious angles, the scenery is presented to the fullest extent. Like a natural part of the mountain itself, the Artistic Center can be seen from a mile away, resembling a crane of legend standing on a rock, opening its wings and showing its grandeur and magnificence.


The highly sequential spacing of the 3.7 × 2.3 m-sized wooden rhombus lattice presents viewers with a thrilling experience rather than a disordered visual impact. The functions, outline and construction form a delightful contrast. The glulam structure creates a less empty and more layered and artistic space.


△ 点击图片查看项目详情